Referat: Vejby IF - FC Bellevue svart

Vejby - Bellevue 2-1 (1-1, 1-0)

Då hade det blivit dags att försöka studsa tillbaka efter fadäsen mot Högaborg i förra omgången och för motståndet stod FC Bellevue som gått starkt i serien.
Vi fick gå runt på en något mindre trupp än vanligt då Viktor drogs med ett dåligt knä och Gentian besvärades av en förkylning. Ytterligare en 09a, Lukas, fick göra sin debut och gjorde det med den äran.

Känns som att vi hade ganska bra kontroll på matchen från start även om det inte skapas några mängder av farliga lägen på något håll. Värt att nämnas är Alex precisa pass med yttersidan som var matchens behållning fram till att Thea slår ett inlägg från sin vänsterbacksplats som Elwin når högst på i kamp med målvakten, bollen dimper ner och kan petas in till 1-0 för hemmalaget i 23e minuten. När 29 minuter gått tycker en FCB spelare att domaren gjort fel, gnäller och åker på ett gult kort och 5 minuter på bänken men vi lyckas inte utnyttja det numerära överläget.
Precis innan halvtidsvilan uppstår en mycket märklig situation där våra spelare tycker att bollen är klart över kortlinjen och slutar spela. Domaren ser det inte på samma vis och FCB kan ohotat från kort avstånd slå bollen förbi Sune.
Vi går till paus med 1-1 vilket känns onödigt jämnt och med tillfällena som ges och chanserna som skapas borde vi ha lett matchen här.

Andra fortsätter på liknande vis och vi fortsätter skapa det mesta och bästa i matchen men det ska dröja fram till den 70e minuten innan Alex kan driva in en projektil på pass från Elwin. Inga fler mål faller och 3 poäng tillfaller hemmalaget i denna målmässigt jämna match.

Idag har vi en betydligt stabilare defensiv än mot Högaborg och släpper inte igenom några farliga bollar diagonalt på bortre stolpen. Stundtals har vi en backlinje bestående av 3 stycken 09or och om Viktor varit hel hade det kunnat vara 4. Vi tar oss till en hel del avslut och hade kunnat spela oss fram till fler. Vi kommer igenom både centralt och via kanten men det mesta slutar med resultatlösa hörnor eller inlägg där FCBs målvakt når högst på det mesta.

Veberöd vann sin match mot Åkarp och det är fortsatt bara målskillnaden som skiljer oss åt. Hittarp har verkligen hittat formen och slår allt som de ställs emot med stora siffror, så med 2 matcher kvar av serien så finns det egentligen inte utrymme för några misstag om man har för avsikt att placera sig överst i tabellen.
Vi har ingen match kommande helg utan ska åka ner till Malmö den 10e oktober på kvällen för möte med Hyllie och avslutar säsongen hemma mot Åkarp där vi förhoppningsvis spelat oss till ett läge där vi har allt i egna händer.